• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ 
  • کد خبر : ۳۳۵۶
اثر نوسان قیمت نفت بر صنعت بیمه
افت قیمت نفت و کاهش حق بیمه واصله از این صنعت موجب شده است که شرکت‌های بیمه برای جذب پورتفو و جلب رضایت بیمه‌گذاران، آمادگی بیشتری برای پذیرش انواع ریسک و ایجاد تعهدات دیکته شده از سوی عاملان صنعت نفت و گاز از خود نشان ‌دهند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده بیمه بر اساس نتایج گزارش پژوهشی " آثار شیوع کرونا بر بیمه‌های انرژی "، شیوع ویروس کرونا موجب کاهش تولیدات صنعتی چین و کاهش واردات نفت توسط این کشور شده و کاهش فروش نفت خام و افت شدید قیمت پایه نفت در بازار جهانی را به همراه داشته است. با توجه به این‌که خرید و فروش نفت در بازار جهانی معمولا بر پایه معاملات آتی صورت می‌گیرد، در دوران شیوع ویروس کرونا به دلیل کاهش قیمت نفت، معامله‌گران به جای فروش سریع به دنبال راهی برای نگهداری نفتِ تازه تحویل شده یا درحال تحویل خواهند بود.
در این شرایط معامله‌گران، از مخازن، نفتکش‌ها و کشتی‌های غیرفعال به عنوان واحدهای ذخیره‌سازی استفاده کرده و در انتظار افزایش قیمت نفت خواهند ماند. اما ذخیره نفت خام برای مدت طولانی موجب ته‌نشین شدن، رسوب بیش از حد در انتهای بار، تخریب و آلودگی آن خواهد شد. این در حالی است که ماشین‌آلات مورد استفاده در حوزه انرژی برای بیکار ماندن به مدت طولانی طراحی نشده اند و وجود ترکیبات خورنده در نفت خام موجب آسیب به مخازن خواهد شد.
بر اساس یافته‌های این گزارش، زنجیره‌ای از اتفاقات اجتناب‌ناپذیر که در پی سقوط قیمت نفت رخ داده‌اند موجب تحمیل ریسک‌های اضافی به شرکت‌های بیمه در حوزه نفت‌، گاز و پتروشیمی خواهند شد و بیمه حمل‌و‌نقل دریایی مستقیما تحت تاثیر این زنجیره از اتفاقات قرار دارد. بر این اساس رشد حق بیمه تولیدی در این حوزه احتمالا نسبت به دوران قبل از شروع پاندمی کرونا  کمتر خواهد بود و بیمه‌گران ناچار به جذب پورتفو و جلب رضایت بیمه‌گذاران به وسیله پذیرش انواع ریسک و ایجاد تعهدات دیکته شده از سوی عاملان صنعت نفت و گاز خواهند بود.


متن کامل این گزارش در آدرس www.irc.ac.ir/fa-IR/Irc/4946/Articles/view/14643/1216 قابل دسترسی است.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    پژوهشکده بیمه
    6.1.7.0
    V6.1.7.0