يكشنبه اول ارديبهشت 1398 - 2019/Apr/21

کتاب کاربردهای مدل سازی رگرسیونی در علوم اکچوئری و مالی بيمه به چاپ رسيد

انتشار كتاب کاربردهای مدل سازی رگرسیونی در علوم اکچوئری و مالی توسط انتشارات پژوهشكده بيمه با هدف تامين نيازهاي تحليل‌گران مالي در مواجهه با تغييرات شتابان مباحث ريسك و برخورداري از ابزارهاي تحليل رگرسيوني صورت گرفته است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده بيمه، مدل های آماری نقش بسیار مهمی در مطالعات بیمه ای ایفا می‌کند با این حال، مدل هایی که تاکنون در برآوردهای مرتبط با بیمه های زندگی و غیرزندگی به کار گرفته شده اند، کمتر بر مدل های رگرسیونی تمرکز نموده و بیشتر توجه خود را به تلفیق نظریه های بهره و احتمالات در بیمه های زندگی و تخمین توزیع آماری تناوب و شدت خسارت، به منظور برآورد هرچه صحیح تر خسارت مورد انتظار در بیمه های غیرزندگی، معطوف نموده اند. در اين كتاب تمامي مطالبي كه ممكن است در يك كتاب اقتصاد سنجي عنوان شود، با ارائه مثال هاي مرتبط بيمه اي، اكچوئري و مالي بيان شده است و كاربردهاي بيمه اي مدل رگرسيوني مطرح شده است.
بر پايه اين گزارش اين كتاب در دو جلد و بیست و یک فصل با عناوین رگرسیون و توزیع نرمال، رگرسیون خطی پایه، رگرسیون خطی چندگانه، انتخاب متغیر، تفسیر نتایج رگرسیون، مدل‌سازی روندها، مدل‌سازی روندها، مدل‌سازی خودهمبستگی و اتورگرسیو، پیش‌بینی و مدل‌های سری زمانی، مدل‌های داده‌های طولی و ادغامی، متغیر وابسته رسته‌ای، متغیرهای وابسته شمارشی، مدل‌های خطی تعمیم یافته، مدل‌های بقا، موضوعات متفرقه رگرسیون، مدل‌های تناوب– شدت، مدل‌های رگرسیونی دم بلند، باورمندی و سیستم پاداش– جریمه، مثلث‌های ادعای خسارت، گزارش‌نویسی: ارتباط با نتایج تحلیل داده‌ها، طراحی نمودارهای کارا و پاسخ‌های مختصر به تمرینات منتخب توسط ادوارد دبلیو فریس به رشته تحریر درآمده است و دکتر رضا افقی و رضا حاجی‌پور فرسنگی ترجمه این کتاب را بر عهده داشته‌اند.
گفتنی است ادوارد فریز بعنوان یکی از اساتید معروف و صاحب نام در زمینه مطالعات مربوط به علوم اکچوئرال، در این کتاب تلاش نموده است تا با ارائه مثال های مرتبط بیمه ای،اکچوئری و مالی تمام مطالب مرتبط با موضوع اقتصادسنجی را بیان کند.
علاقه‌مندان جهت تهیه این كتاب می‌توانند به پژوهشکده بیمه واقع در سعادت‌آباد- میدان شهيد تهراني مقدم- خیابان سرو غربی نرسیده به میدان قیصر امین‌پور (شهرداری سابق)، پلاك 43 مراجعه نمايند. همچنين امكان خريد مجازي از طريق مراجعه به آدرس http://bookstore.irc.ac.ir/ امكان پذير است.

نوشته شده در 1395/3/26 گروه خبر : کتاب