• بنر سایت - همه چیز اجتماعی اس.jpg

•    انجمن جامعه‌شناسی دانشگاه تهران(http://www.isa.org.ir)
•    انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات(
http://jcsc.iaocsc.ir)
•    دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران(
https://social.ut.ac.ir)
•    دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی(
https://ssd.atu.ac.ir)

 

کتاب چشم انداز ریسک در آسیا و اقیانوسیه
(مسيرهايي براي تاب آوري، فراگيري و توانمندسازي)
تهيه شده زير نظر خانم آرميدا سالسيا آليس جابانا
سال نشر2019

ترجمه به فارسی و انتشار توسط انتشارات مرکز پژوهشهای توسعه و آينده نگری سازمان برنامه و بودجه کشور1399

جهان ما مستعد و مملو از انوع مخاطرات است که هر روز در گوشه و کنار دنیا شاهد ظهور و بروز آنها هستیم و اساسا همراه با پیشرفتهای فنی و صنعتی مخاطرات نیز پیچیدهتر می شود. در کنار این مخاطرات سوانح و بلایای طبیعی و خطرات انسان محور را هم باید اضافه کرد.این مخاطرهها به حدی است که جامعه معاصر را برخی متفکران مانند اولریش بک جامعه ریسک تعریف کرده اند پرداختن به این موضوع هم برای شهروندان هم صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ و شرکت و خدمات مهم و دارای اولویت است و پر واضح است که صنعت بیمه ذاتا به همه انواع ریسکها ارتباط وثیقی دارد.در زیر کتاب چشم انداز ریسک در آسیا و اقیانوسیه به صورت موجز و مختصر معرفی شده است.
 این کتاب دومین مجموعه از گزارشهایی است که در آن به صورت جامع و فراگیر به موضوع وضعیت بلایای طبیعی و آخرین تحولات در زمینه رویارویی با آثار و پیامدهای بلایای طبیعی در آسیا و اقیانوسیه پرداخته شده است. نخستین بار کتاب چشم انداز ریسک در آسیا و اقیانوسیه مسیرهایی برای تاب آوری، فراگیری و توانمندسازی در نشست اپدیم رونمایی شد که مورد استقبال و تقدیر اسکاپ و مرکز اپدیم قرار گرفت. این کتاب در ۵ فصل توسط گروهی از کارشناسان و صاحبنظران شناخته شده بین المللی در زمینه بلایای طبیعی نگاشته شده است.  
فصل اول کتاب مذکور با عنوان «چشم انداز ریسک در آسیا و اقیانوسیه»، بر اساس آخرین آمار و اطلاعات به انواع ریسک بلایا و مهمترین بلایای طبیعی منطقه در سالهای اخیر میپردازد. در این فصل، به صورت خلاصه و با نگاهی تحلیلی به میزان مرگ و میر و خسارات اقتصادی و سایر آثار و پیامدهایی پرداخته میشود که درنتیجه وقوع بلایا در منطقه آسیا و اقیانوسیه روی داده است.
در فصل دوم کتاب با عنوان «رسیدگی به بازماندگان از توسعه»، سازوکارها و تجربیات کشورها، آثار و پیامدهای بلایا در بخشهای مختلف و به ویژه جوامع آسیب پذیر، روندها و افراد تحت تأثیر بلایا در منطقه، نقش و اثرات بلایا در افزایش فقر و نابرابری در درآمدها و نقش بلایا در افزایش نابرابریها برای دستیابی به فرصتها و سایر موضوعات، مورد بررسی قرار گرفته است.
»سرمایه گذاری برای رویارویی با ریسک بلایا»، عنوان فصل سوم کتاب یاد شده است که در آن سناریوهای مختلف سرمایه گذاری برای کاهش ریسک بلایا، آثار و پیامدهای ریسک بلایا، سرمایه گذاری برای ارتقای تاب آوری در راستای کاهش فقر، نابرابری و سایر جنبه های سرمایه گذاری مورد بررسی قرار میگیرند.
فصل چهارم با عنوان «نوآوریهای فنی برای تابآوری هوشمند» به بحث در مورد فرصتهای بالقوه برای استفاده از اطلاعات مرتبط با بلایا، انواع تحلیل های توصیفی برای ارائه اطلاعات وقوع بلایا، تجربه کشورها برای رویارویی و افزایش تاب آوری در برابر بلایا با استفاده از اطلاعات و فناوریهای نوین و سایر جنبه ها میپردازد.
فصل پنجم و آخرین فصل کتاب که با عنوان «تابآوری در چشمانداز ریسک»، به راه های پیش رو و فرصتها برای اقدام در راستای کاهش آثار و پیامدهای بلایای طبیعی، اجرای سیاستها و سرمایه گذاریهای مبتنی بر شناخت ریسک، سرمایه گذاری برای استفاده از روشهای نوین پیشبینی ریسک بلایا، توسعه قابلیتهای بالقوه همکاریهای منطقهای و سایر جنبه ها برای تقویت و توانمندسازی مدیریت بلایا و ارتقای تاب آوری میپردازد.
شایان ذکر است گزارش بلایای آسیا و اقیانوسیه ازجمله انتشارات شاخص دوسالانه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) است گزارش 2019 با نظارت خانم آرمیدا سالسیا آلیس جابانا، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی آسیا و اسکاپ تهیه شد.
مطالعه این اثر برای مدیران و کارشنان صنعت بیمه و سایر علاقه مندان توصیه می شود.

 

6.1.7.0
گروه دورانV6.1.7.0