اداره کتابخانه، اسناد علمی و نشریات، در راستای تولید محتوای علمی، امور مربوط به نشر کتاب، نشریات و ارائه خدمات کتابخانه‌ای را بر عهده دارد.

بخش انتشارات پژوهشکده بیمه، با هدف کمک به گسترش دانش بیمه‌ای در کشور در حوزه انتشار کتب تالیفی و ترجمه‌ای پژوهشگران و محققان به ویژه در زمینه موضوعات تخصصی دارای اولویت، تشکیل شده است.
دستاوردهای علمی اساتید و پژوهشگران صنعت بیمه، که از طریق سامانه نشر کتب به آدرس nashr.irc.ac.ir دریافت شده‌اند، پس از بررسی و ارزیابی و پذیرش توسط اعضای کمیته بررسی اولیه کتب و پذیرش در کمیسیون نشر، توسط ویراستاران علمی مدنظر این کمیسیون مورد بازنگری قرار گرفته و پس از فرمت‌بندی توسط صفحه‌آرا آماده چاپ می شوند.

انتشارات پژوهشکده بیمه، همچنین به جهت سهولت دسترسی متقاضیان به کتب انتشار یافته، مبادرت به انتشار آن‌ها به صورت الکترونیکی بر روی سایت فیدیبو به آدرس www.fidibo.com نموده است. متقاضیان می‌توانند جهت دریافت این کتب، بر روی سایت فیدیبو ثبت نام نموده یا مبادرت به نصب نرم‌افزار فیدیبو بر روی گوشی‌های همراه خود نمایند.
-    آدرس سامانه نشر کتب پژوهشکده بیمه: nashr.irc.ac.ir
-    آدرس ایمیل سامانه نشر کتب: nashr@irc.ac.ir

فصلنامه پژوهشنامه بیمه، به عنوان تخصصی‌ترین فصلنامه علمی‌– پژوهشی در صنعت بیمه کشور که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌باشد، در راستای اشاعه و رشد علمی صنعت بیمه و ایجاد تعامل با فعالان صنعت بیمه، اقدام به چاپ و نشر مقالات اساتید دانشگاهی، خبرگان صنعت بیمه و دانشجویان می‌نماید.

لیست مقالات سال سی وچهارم. شماره2. تابستان 1398. شمار ه مسلسل 13  4

-    محاسبه حق ‌بیمۀ نسبی یک سیستم نرخ‌گذاری‌شده بر اساس مدل پواسون آماسیده در دو نقطه. امیر تیمور پاینده نجف‌آبادی. فاطمه عطاطلب و رمضان رضازاده
-    آسیب‌‌شناسی فرآیند مدیریت خسارات بیمۀ زندگی با استفاده از تکنیک FMEA: مطالعۀ موردی یک شرکت بیمه‌ای ایرانی عزیز احمدزاده و ثریا سلوکی
-    شناسایی و اهمیت‌سنجی عوامل مؤثر بر به‌کارگیری بيمه‌نامه‌هاي الكترونيك در صنعت بیمه (مطالعۀ چند شرکت بیمه‌ای) جمال الدین کبوتری
-    تأثیر کیفیت خدمات بیمه‌ای بر قصد خرید بیمه‌های عمر و سرمایه‌گذاری با نقش میانجی تجربیات خریدهای پیشین در یک شرکت بیمه‌ای.  عبدالرضا اسعدی و مجتبی هدایتی بیلند
-    "معرفی منصفانۀ" جایگزین "تعهد به افشا" در بیمه‏ های تجاری.  عبدالعظیم خروشی، حبیب‌اله رحیمی، عباس قاسمی حامد و جلیل مالکی
-    بررسی انتقادی دعوای جانشینی در بیمۀ اجباریِ حوادث ناشی از وسایل نقلیه. علی قسمتی تبریزی و صفا تاجور

-    آدرس ایمیل فصلنامه پژوهشنامه بیمه:    faslnameh@irc.ac.ir
-    آدرس سامانه پژوهشنامه بیمه:       jir.irc.ac.ir

به منظور ارتقا، بسط، گسترش و نهادینه کردن علم بیمه با رویکرد مطالعه موردی یک موضوع خاص بیمه‌ای و تحلیل مباحث آن، نشریه گزارش موردی و مدیریتی منتشر می‌گردد. این نشریه قابل استفاده برای کسانی است که به دنبال مباحث خاص بیمه ای به صورت تئوری و کاربردی هستند که از آن میان می‌توان به دانشجویان بیمه و اقتصاد، مدیران عالی رتبه صنعت بیمه کشور، اساتید دانشگاه‌ها و دست‌اندرکاران صنعت بیمه اشاره کرد.

کتابخانه پژوهشکده بیمه، یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های تخصصی و مرجع در زمینه موضوعی بیمه می‌باشد. این کتابخانه تلاش دارد با فراهم‌آوری و دسترس‌پذیری منابع و اطلاعات علمی سازمان یافته، پاسخگوی نیاز اطلاعاتی پژوهشگران و فعالان صنعت بیمه باشد.

اهداف کتابخانه

-کمک به ارتقاء سطح کیفی پژوهش از طریق تامين منابع اطلاعاتی چاپي و الکترونيکي؛

-فراهم نمودن شرایط و امکانات مناسب جهت دسترسی به منابع در راستای آموزش و پژوهش در کوتاهترین زمان؛

-گسترش کمی و کیفی منابع بر اساس نیاز کاربران؛

-ارتباط با سایر کتابخانه‌ها به منظور تامین منابع مورد نیاز کاربران از طریق خدمات امانت‌بین‌کتابخانه‌ای؛

-گسترش فرهنگ و ارتقاء دانش بیمه ای؛

-ارتقاء سطح سواد اطلاعاتی کاربران.

وظایف کتابخانه

-فراهم‌آوری و گردآوری مواد کتابخانه ای اعم از چاپی، الکترونیکی؛

-شناخت نیازهای اطلاعاتی جامعه استفاده‌کننده؛

-ارائه خدمات دسترس پذیری منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران؛

-انجام خدمات سازماندهی کلیه منابع کتابخانه؛

-ارائه خدمات امانت کتب؛

-ارائه خدمات آگاهی رسانی جاری، همچنین اشاعه گزینشی اطلاعات و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مورد نیاز؛

-آموزش مراجعه‌ کنندگان در راستای جستجو صحیح منابع اطلاعاتی؛

-حفاظت از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه؛

-ارتقاء کمی و کیفی منابع اطلاعاتی و خدمات اطلاع رسانی؛

-فراهم آوردن امکانات فیزیکی کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه.

منابع کتابخانه
مجموعه منابع کتابخانه در برگیرنده موضوعات تخصصی بیمه، اقتصاد، مدیریت، آمار بیمه، بازاریابی، مالی و حقوق به صورت گسترده و موضوعات غیرتخصصی مانند کامپیوتر، کلیات به صورت محدود می باشد.

پورتال کتابخانه دیجیتال
کتابخانه پژوهشکده بیمه، به منظور تسهیل در دسترسی به اطلاعات و ارائه خدمات مناسب به جامعه مخاطب خود، در سال 1392 اقدام به تهيه پورتال كتابخانه ديجيتالي نمود. از طریق کتابخانه دیجیتالی پژوهشکده بیمه، اطلاع از مشخصات کتابشناختی کلیه منابع اطلاعاتی کتابخانه از طریق ابزارهای جستجوی ساده و پیشرفته امکانپذیر می‌باشد.
همچنین امکان مشاهده و دانلود فایل الکترونیکی مقالات نشریات پژوهشنامه بیمه، فصلنامه صنعت بیمه، تازه های جهان بیمه، گزارش موردی، همایش های بیمه و توسعه، طرح های پژوهشی و سایر منابع غیرکتابی فراهم گردیده است.

آدرس ایمیل کتابخانه:  lib@irc.ac.ir
پورتال کتابخانه دیجیتال: lib.irc.ac.ir