اداره کتابخانه، اسناد علمی و نشریات، در راستای تولید محتوای علمی، امور مربوط به نشر کتاب، نشریات و ارائه خدمات کتابخانه‌ای را بر عهده دارد.

بخش انتشارات پژوهشکده بیمه، با هدف کمک به گسترش دانش بیمه‌ای در کشور در حوزه انتشار کتب تالیفی و ترجمه‌ای پژوهشگران و محققان به ویژه در زمینه موضوعات تخصصی دارای اولویت، تشکیل شده است.
دستاوردهای علمی اساتید و پژوهشگران صنعت بیمه، که از طریق سامانه نشر کتب به آدرس nashr.irc.ac.ir دریافت شده‌اند، پس از بررسی و ارزیابی و پذیرش توسط اعضای کمیته بررسی اولیه کتب و پذیرش در کمیسیون نشر، توسط ویراستاران علمی مدنظر این کمیسیون مورد بازنگری قرار گرفته و پس از فرمت‌بندی توسط صفحه‌آرا آماده چاپ می شوند.

انتشارات پژوهشکده بیمه، همچنین به جهت سهولت دسترسی متقاضیان به کتب انتشار یافته، مبادرت به انتشار آن‌ها به صورت الکترونیکی بر روی سایت فیدیبو به آدرس www.fidibo.com نموده است. متقاضیان می‌توانند جهت دریافت این کتب، بر روی سایت فیدیبو ثبت نام نموده یا مبادرت به نصب نرم‌افزار فیدیبو بر روی گوشی‌های همراه خود نمایند.

-    آدرس سامانه نشر کتب پژوهشکده بیمه: nashr.irc.ac.ir
-    آدرس ایمیل سامانه نشر کتب: nashr@irc.ac.ir

فصلنامه پژوهشنامه بیمه، به عنوان تخصصی‌ترین فصلنامه علمی‌– پژوهشی در صنعت بیمه کشور که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌باشد، در راستای اشاعه و رشد علمی صنعت بیمه و ایجاد تعامل با فعالان صنعت بیمه، اقدام به چاپ و نشر مقالات اساتید دانشگاهی، خبرگان صنعت بیمه و دانشجویان می‌نماید.

لیست مقالات سال سی‌وششم. شماره2. تابستان 1400. شماره مسلسل 142

- نحوه اثرگذاری تخفیف‌ها بر ترکیب پرتفوی ریسک رشته بیمه شخص ثالث مهناز منطقی پور؛ محبوبه اعلائی
- شناسایی و آزمون متغیرهای موثر و متأثر از جانشین پروری در یک شرکت بیمه‌ای محسن غلامعلیان؛ علی صفری؛ محمد حسین مشرف جوادی؛ هادی تیموری
- راهبردهای مطلوب توسعه بیمه محصولات کشاورزی در بین کشاورزان خرده مالک (مطالعه موردی: دهستان تبادکان شهرستان مشهد)
مریم قاسمی؛ علیرضا داورزنی
- طراحی الگوی رفتارهای انحرافی مثبت کارکنان در صنعت بیمه ایران
حسن رنگریز؛ اکبر حسن پور؛ سعید جعفری نیا؛ صالح شیری
- تأثیر ویژگی‌های شخصیتی برند بر وفاداری به برند با توجه به نقش میانجی سازگاری و رضایت مشتری در بیمه ایران
حمید رضایی؛ مهسا زمانی
- واکاوی اصل «استنادناپذیری ایرادات در برابر اشخاص ثالث» در قانون بیمه اجباری حوادث ناشی از وسایل نقلیه
سعید محسنی؛ سید حسین تهامی؛ مهسا رباطی

-    آدرس سامانه پژوهشنامه بیمه:       jir.irc.ac.ir

-  آدرس ایمیل فصلنامه پژوهشنامه بیمه:    faslnameh@irc.ac.ir

به منظور ارتقا، بسط، گسترش و نهادینه کردن علم بیمه با رویکرد مطالعه موردی یک موضوع خاص بیمه‌ای و تحلیل مباحث آن، نشریه گزارش موردی و مدیریتی منتشر می‌گردد. این نشریه قابل استفاده برای کسانی است که به دنبال مباحث خاص بیمه ای به صورت تئوری و کاربردی هستند که از آن میان می‌توان به دانشجویان بیمه و اقتصاد، مدیران عالی رتبه صنعت بیمه کشور، اساتید دانشگاه‌ها و دست‌اندرکاران صنعت بیمه اشاره کرد.

- آدرس سامانه گزارش موردی: https://www.irc.ac.ir/gozaresh

- آدرس ایمیل گزارش موردی و مدیریتی: workingpaper@irc.ac.ir

کتابخانه پژوهشکده بیمه، یکی از غنی‌ترین کتابخانه‌های تخصصی و مرجع در زمینه موضوعی بیمه می‌باشد. این کتابخانه تلاش دارد با فراهم‌آوری و دسترس‌پذیری منابع و اطلاعات علمی سازمان یافته، پاسخگوی نیاز اطلاعاتی پژوهشگران و فعالان صنعت بیمه باشد.

اهداف کتابخانه

-کمک به ارتقاء سطح کیفی پژوهش از طریق تامين منابع اطلاعاتی چاپي و الکترونيکي؛

-فراهم نمودن شرایط و امکانات مناسب جهت دسترسی به منابع در راستای آموزش و پژوهش در کوتاهترین زمان؛

-گسترش کمی و کیفی منابع بر اساس نیاز کاربران؛

-ارتباط با سایر کتابخانه‌ها به منظور تامین منابع مورد نیاز کاربران از طریق خدمات امانت‌بین‌کتابخانه‌ای؛

-گسترش فرهنگ و ارتقاء دانش بیمه ای؛

-ارتقاء سطح سواد اطلاعاتی کاربران.

وظایف کتابخانه

-فراهم‌آوری و گردآوری مواد کتابخانه ای اعم از چاپی، الکترونیکی؛

-شناخت نیازهای اطلاعاتی جامعه استفاده‌کننده؛

-ارائه خدمات دسترس پذیری منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران؛

-انجام خدمات سازماندهی کلیه منابع کتابخانه؛

-ارائه خدمات امانت کتب؛

-ارائه خدمات آگاهی رسانی جاری، همچنین اشاعه گزینشی اطلاعات و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مورد نیاز؛

-آموزش مراجعه‌ کنندگان در راستای جستجو صحیح منابع اطلاعاتی؛

-حفاظت از منابع اطلاعاتی موجود در کتابخانه؛

-ارتقاء کمی و کیفی منابع اطلاعاتی و خدمات اطلاع رسانی؛

-فراهم آوردن امکانات فیزیکی کافی و مناسب برای استفاده از منابع در داخل کتابخانه.

منابع کتابخانه
مجموعه منابع کتابخانه در برگیرنده موضوعات تخصصی بیمه، اقتصاد، مدیریت، آمار بیمه، بازاریابی، مالی و حقوق به صورت گسترده و موضوعات غیرتخصصی مانند کامپیوتر، کلیات به صورت محدود می باشد.

پورتال کتابخانه دیجیتال
کتابخانه پژوهشکده بیمه، به منظور تسهیل در دسترسی به اطلاعات و ارائه خدمات مناسب به جامعه مخاطب خود، در سال 1392 اقدام به تهيه پورتال كتابخانه ديجيتالي نمود. از طریق کتابخانه دیجیتالی پژوهشکده بیمه، اطلاع از مشخصات کتابشناختی کلیه منابع اطلاعاتی کتابخانه از طریق ابزارهای جستجوی ساده و پیشرفته امکانپذیر می‌باشد.
همچنین امکان مشاهده و دانلود فایل الکترونیکی مقالات نشریات پژوهشنامه بیمه، فصلنامه صنعت بیمه، تازه های جهان بیمه، گزارش موردی، همایش های بیمه و توسعه، طرح های پژوهشی و سایر منابع غیرکتابی فراهم گردیده است.

- آدرس ایمیل کتابخانه:  lib@irc.ac.ir
- پورتال کتابخانه دیجیتال: lib.irc.ac.ir

سیدمحمد میرمهدی کمجانی
رئیس اداره کتابخانه، اسنادعلمی و نشریات